POLITIKA ZASEBNOSTI

Spletna trgovina Lili, ki jo upravlja Patricija Bižal s.p. , Krištofova ulica 14, 1000 Ljubljana (v tem dokumentu uporabljamo tudi “mi” in sklone) jemljemo varstvo vaših osebnih podatkov, ki jih obdelujemo, ko uporabljate spletno stran https://www.lili.si (»spletna stran«) resno in odgovorno. Pri vseh obdelavah vaših osebnih podatkov ravnamo skladno z zahtevami Splošne uredbe o varstvu podatkov (GDPR) in veljavno nacionalno zakonodajo s področja varstva osebnih podatkov.

KDO JE UPRAVLJAVEC VAŠIH OSEBNIH PODATKOV

Upravljavec osebnih podatkov, ki se obdelujejo skladno s predmetno politiko zasebnosti je Patricija Bižal s.p. , Krištofova ulica 14, 1000 Ljubljana.

KONTAKT UPRAVLJAVCA VAŠIH OSEBNIH PODATKOV

Z nami lahko preko elektronske pošte stopite v stik glede vseh vprašanj, povezanih z obdelavo vaših osebnih podatkov in uresničevanjem vaših pravic tako, da nam posredujete vaše sporočilo na naslov info@lili.si.

MLADOLETNE OSEBE

Naša spletna stran ni namenjena osebam mlajšim od 16 let.

KDAJ IN KAKO OBDELUJEMO VAŠE OSEBNE PODATKE

This is a placeholder tab content. It is important to have the necessary information in the block, but at this stage, it is just a placeholder to help you visualise how the content is displayed. Feel free to edit this with your actual content.

  1. Namen obdelave osebnih podatkov: Naročilo
    • Ko pri nas naročite artikel obdelujemo vaše osebne podatke (ime in priimek osebe, ki je naročilo izvedla, naslov za dostavo, kontaktna telefonska številka, kontaktni elektronski naslov) za namen izpolnitve naročila, saj je morda včasih potrebno, da vas glede morebitnih nejasnosti pred izdelavo artikla kontaktiramo, vsekakor pa moramo vedeti kdo je naročnik. Vaše podatke bomo uporabili tudi za pripravo računa. V primeru, da želite, da je naročilo dostavljeno na drug naslov v,,pišete podatke za dostavo na drug naslov (ime in priimek, naslov za dostavo).
    • Pravna podlaga za predmetno obdelavo vaših osebnih podatkov je v tem primeru pogodba – 6(1) b GDPR, zagotovitev vaših osebnih podatkov pa vaš pogodbena obveznost za izvedbo pogodbe.
    • Za namen izvedbe dostave artikla bomo vaše osebne podatke posredovali naši dostavni službi GLS d.o.o., ki je za namen izvedbe dostave artikla samostojni upravljavec.
    • Osebnih podatkov ne bomo prenašali v tretje države ali mednarodne organizacije.
    • Vaše osebne podatke bomo hranili 3 leta po datumu naročila. Račun pa skladno z zakonodajo z davčnega področja.
    • V zvezi z obdelavo vaših osebnih podatkov imate pravico do informiranja, do dostopa do podatkov, do popravka, do omejitve obdelave in pravico do prenosljivosti podatkov.
  2. Namen obdelave osebnih podatkov: Kontakt
    • Na naši spletni strani imamo objavljen kontaktni obrazec s katerim nas lahko kontaktirate. Kontaktirate nas lahko tudi na naše elektronske naslove in preko telefona, ki je objavljen. V primeru da nas kontaktirate bomo obdelovali vaše osebne podatke (ime in priimek, kontaktna telefonska številka, kontaktni elektronski naslov, vsebina sporočila) za namen priprave in posredovanja odgovora. Pravna podlaga za predmetno obdelavo vaših osebnih podatkov je v tem primeru naš legitimni interes – 6(1) f GDPR.
    • Vaših osebnih podatkov ne bomo posredovali tretjim. Osebnih podatkov ne bomo prenašali v tretje države ali mednarodne organizacije. Vaše osebne podatke bomo hranili 6 mesecev po datumu vašega posredovanja.
    • V zvezi z obdelavo vaših osebnih podatkov imate pravico do informiranja, do dostopa do podatkov, do popravka, do izbrisa (»pozabe«), pravico do omejitve obdelave in pravico do ugovora.
  3. Registracija na naši spletni strani
    • V kolikor si želite vaše nakupe narediti še hitrejše se lahko na naši spletni strani tudi registrirate. V tem primeru bomo po opravljeni registraciji posredovali elektronsko sporočilo na dani elektronski naslov za registracijo, ki ga je potrebno potrditi, v vašem profilu pa si sami določite geslo.
    • Ko se registrirate obdelujemo vaše osebne podatke (ime in priimek, elektronski naslov, telefonska številka, naslov, naslov za dostavo, pretekla naročila, računi) za namen učinkovitejšega naročanja naših izdelkov. V primeru, da bi prišlo do morebitnih težav pri izvedbi naročila vas bomo na dane kontaktne podatke tudi kontaktirali.
    • Pravna podlaga za predmetno obdelavo vaših osebnih podatkov je v tem primeru pogodba – 6(1) b GDPR, zagotovitev vaših osebnih podatkov pa vaš pogodbena obveznost za izvedbo pogodbe.
    • Osebnih podatkov ne bomo prenašali v tretje države ali mednarodne organizacije.
    • Vaše osebne podatke bomo hranili za čas trajanja vaše registracije. V kolikor želite svoj profil izbrisati nas lahko kontaktirate na info@lili.si.
    • V zvezi z obdelavo vaših osebnih podatkov imate pravico do informiranja, do dostopa do podatkov, do popravka, do omejitve obdelave in pravico do prenosljivosti podatkov.
  4. Namen obdelave osebnih podatkov: Obisk spletne strani
    • Vse o piškotkih si preberite tukaj.
  5. Namen obdelave osebnih podatkov: Družbena omrežja
    • V trženjskih akcijah uporabljamo tudi družbene medije (npr. Facebook, Instagram) in čeprav ne hranimo podatkov, ki so objavljeni na vašem profilu, se z njimi seznanimo in jih tako obdelujemo. Pri družbenih omrežjih je situacija takšna, da smo skupaj z upravljavcem družbenega omrežja soupravljavci, ko na družbenem omrežju na strani našega podjetja ali projekta sodelujete s svojim profilom. Vsekakor obdelujemo vaše osebne podatke, ki so razvidni iz vašega profila ko se odločite da všečkate, komentirate ali kako drugače sodelujete na naših profilih, storitvah, komentarjih , vendar je v vaših rokah, da vedno pred vsako aktivnostjo ali generalno poskrbite, da se glede obdelave vaših osebnih podatkov odločite sami in to uredite pri posameznem dejanju ali v svojem profilu. Zelo pomembno je, da poznate tudi politiko zasebnosti  družbenega omrežja na katerem sodelujete. Le-ta vam je običajno enostavno dostopna, v kolikor bi se našli v zagati in do nje ne bi uspeli priti, nas lahko tudi v primerih, ko smo soupravljavec kontaktirate in vam bomo pomagali. Enako tudi ko imate kakršnakoli druga vprašanja v zvezi z obdelavo vaših osebnih podatkov za ta namen. Vseeno pa kljub vsem prizadevanjem ne moremo jamčiti za vsebino povezanih zunanjih spletnih mest ali preverjati tovrstne vsebine in tako tudi za ta namen ne moremo prevzemati odgovornosti.
    • Ob obisku naše Facebook strani se obdelujejo vaši osebni podatki. Iz sodbe Sodišča Evropske unije v t. i. zadevi »Wirtschaftsakademie« z dne 5. 7. 2018 glede skupnega upravljavstva izhaja, da naše podjetje  skupaj z družbo Facebook nastopa kot skupni upravljavec za fazo obdelave, ko se osebni podatki posameznikov, ki obiščejo našo Facebook stran, zbirajo s strani Facebooka. Facebook nato oblikuje statistične podatke o obiskovalcih strani (anonimizirano). Namreč s tem, ko se ustvari Facebook stran, se Facebooku omogoči, da namesti piškotke na napravo osebe, ki je obiskala njegovo Facebook stran. 
    • Informacije zvezi z obdelavo osebnih podatkov s strani družbe Facebook lahko najdete tukaj, glede Instagrama pa tukaj. V zvezi z obdelavo vaših osebnih podatkov imate pravico do informiranja, do dostopa do podatkov, do popravka, do omejitve obdelave in pravico do prenosljivosti podatkov.
KDO LAHKO UPORABLJA OSEBNE PODATKE, KI STE NAM JIH POSREDOVALI

Uporabniki vaših osebnih podatkov so naši zaposleni ali drugi, ki opravljajo dela pri nas, v našem imenu, na drugi pravni podlagi, ki so pooblaščeni za obdelavo vaših osebnih podatkov, pogodbeni obdelovalci ter javni organi, drugi državni organi in nosilci javnih pooblastil, ki se jim osebni podatki razkrijejo, kadar tako veleva veljavna zakonodaja. Vašo zasebnost jemljemo zelo resno. Tretjim osebam jo bomo razkrili le, v kolikor bo zato obstajala zakonita pravna podlaga.

Pogodbeni obdelovalci osebne podatke obdelujejo v našem imenu in za naš račun in za njih veljajo zahteve pogodbe, kot to določa 28. člen GDPR.

V okviru zakonskih pristojnosti se vaši osebnih podatki lahko razkrivajo:

– ponudnikom poštnih storitev, ponudnikom odpremnih storitev in logistično/dostavni službi za namen izvršitve vašega naročila (podatki o dostavi (ime in priimek, naslov za dostavo, telefonska številka ter elektronski naslov) se posredujejo dostavni službi npr. GLS Slovenija);

– distributerjem, dobaviteljem blaga;

– računovodskemu servisu, odvetniškim pisarnam in drugim ponudnikom pravnega in poslovnega svetovanja;

– ponudnikom storitev uničenja spisov in nosilcev podatkov;

– ponudnikom storitev informacijske tehnologije v okviru servisiranja in vzdrževanja programske opreme;

– administratorju in skrbniku spletne strani;

– ponudnikom storitev računalništva v oblaku in ponudnikom pošiljanja e-poštnih sporočil;

– ponudnikom sistemov za upravljanje odnosov s strankami.

KAKO BOMO ZAVAROVALI VAŠE OSEBNE PODATKE

Za zavarovanje vaših osebnih podatkov bomo uporabil vse organizacijske, tehnične in druge ustrezne postopke in ukrepe, da se prepreči nepooblaščeno uničenje podatkov, njihova sprememba ali izguba ter kakršna koli nepooblaščena obdelava. Ukrepi lahko med drugim vključujejo notranje pravilnike o varstvu osebnih podatkov, dodatno izobraževanje zaposlenih, interne revizije obdelovalskih aktivnosti itd. Drugi možni ukrepi so lahko tudi minimalizacija zbiranja osebnih podatkov, psevdonimizacija, transparentnost, omogočanje posameznikom, da spremljajo obdelavo, ter stalna nadgradnja varnostnih ukrepov.

INFORMACIJE O PRENOSIH OSEBNIH PODATKOV V TRETJO DRŽAVO ALI MEDNARODNO ORGANIZACIJO

Osebni podatki se ne prenašajo v tretje države ali mednarodne organizacije

INFORMACIJE O AVTOMATIZIRANEM SPREJEMANJU ODLOČITEV

Avtomatizirano sprejemanje odločitev ne poteka.

KAKŠNE SO VAŠE PRAVICE GLEDE OBDELAVE OSEBNIH PODATKOV

Zgoraj smo pri konkretnih obdelavah že navedli vaše pravice glede obdelave osebnih podatkov, a ker se nam zdi da ni nič narobe, če s ponovno navedbo pomagamo, da boste lažje izvrševali svoje pravice bomo o zadevi ponovno podali informacije.

Kadar koli lahko zahtevate vpogled oz. dostop do svojih osebnih podatkov, njihov popravek ali izbris, omejite njihovo obdelavo ali pa obdelavi ugovarjate. Obvestili vas bomo, če bo ta zahteva vplivala na možnost nadaljnjega delovanja te spletne strani ali našega poslovnega sodelovanja. V določenih primerih imate tudi pravico do prenosljivosti svojih osebnih podatkov k drugemu upravljavcu. Slednje je odvisno od pravne podlage za obdelavo ter tehničnih zmožnosti in internih politik posameznega upravljavca.

Svojo privolitev za obdelavo osebnih podatkov za pošiljanje ponudb in obveščanje o novostih lahko kadarkoli prekličete, pri čemer preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave osebnih podatkov na podlagi te privolitve za obdobje pred preklicem.

V primeru, da ugotovite, da vaši osebni podatki niso točno in ažurni, nam lahko to kadarkoli sporočite, da zadeve uredimo.

V primeru kršitve varstva osebnih podatkov vas bomo obvestili pod pogoji, ki jih določa veljavna zakonodaja.

Vaše zahteve bomo izvršili brez nepotrebnega odlašanja in v vsakem primeru v enem mesecu po prejemu zahteve. V primeru, da bi zaradi kompleksnosti in števila zahtev prišlo do podaljšanja roka na največ dva meseca, vas bomo o podaljšanju obvestili v enem mesecu po prejemu zahteve skupaj z razlogi za zamudo.

Če menite, da vaših osebnih podatkov ne obdelujemo v skladu z veljavno zakonodajo, lahko vložite pritožbo pri informacijskem pooblaščencu na elektronski naslov gp.ip@ip-rs.si oz. po navadni pošti na naslov Informacijski pooblaščenec, Dunajska cesta 22, 1000 Ljubljana.

KONČNE DOLOČBE

Ta politika zasebnosti je objavljena na spletni strani Lili in začne veljati 13.4.2023.

Lili, Patricija Bižal s.p., Krištofova ulica 14, 1000 Ljubljana